Facebook
NederlandsEnglishMelajuIndonesia
Delen |
Zoeken:


Johnson Panjaitan met de dood bedreigd

JOHNSON PANJAITAN BEDREIGD MET DE DOOD

"Diam atau Mati' ("Zwijgen of sterven")

De bekende Indonesische mensenrechtenadvocaat Johnson Panjaitan is bedreigd met de dood. Bij terugkeer uit Singapore wilde hij zijn auto ophalen op de parkeerplaats van het vliegveld Soekarno-Hatta. Bij zijn auto aangekomen bleek dat een 'onbekende' op zijn auto de tekst had gespoten 'Diam atau mati' (zwijgen of sterven). Panjaitan heeft meteen aangifte gedaan bij de politie.

Geplaatst op: 28-2-2012 15:05   Laatst gewijzigd: 28-2-2012 23:08

» Lees volledige artikelWebsite weer online

De website van de RMS-regering in ballingschap is twee weken uit de lucht geweest. Hackers hebben kans gezien in te breken en de bestanden van de site te wissen. De manier waarop de hackers te werk zijn gegaan duidt erop dat het om een professionele en doelgerichte aanval gaat om de RMS te dwarsbomen. De RMS heeft aangifte gedaan van de aanval.

Geplaatst op: 9-2-2012 14:29   Laatst gewijzigd: 12-2-2012 14:36

» Lees volledige artikelIedereen bedankt!

De RMS-regering wil iedereen bedanken die gisteren aanwezig was voor het Gerechtshof in Den Haag.

 

Wij zijn in het bijzonder dankbaar voor de waardige wijze waarop u allen gisteren, zowel binnen als buiten de rechtszaal, onze verontwaardiging tot uiting hebt gebracht over de verraderlijke houding van de Nederlandse regering. De RMS verdient een waardige presentatie, en dat heeft iedereen - ieder op zijn en haar eigen wijze - gisteren laten zien.

Geplaatst op: 11-10-2011 22:02   Laatst gewijzigd: 22-10-2011 13:46

» Lees volledige artikelDe Goedkeuring van de Kaderovereenkomst tussen de EU en Indonesiƫ

Op dinsdag 4 oktober heeft het Nederlandse parlement ingestemd met de Kaderovereenkomst tussen de EU en Indonesië. Vorige week vond in de Vaste commissie Buitenlandse Zaken het debat plaats. Verschillende Molukse organisaties hebben tijdens hun lobby-activiteiten de woordvoerders voorzien van informatie die van belang is voor het maken van een goede afweging. Hierbij werd geadviseerd niet in te stemmen mits door Indonesië aan uitdrukkelijke voorwaarden is voldaan.

Dovemansoren
Voor de RMS-regering is duidelijk dat de Kaderovereenkomst er niet had mogen komen. Hoe kun je Indonesië belonen voor zijn wandaden die tegen vreedzame burgers zijn of nog steeds worden gepleegd. Het structureel schenden van mensenrechten van Molukkers die op vreedzame wijze voor hun politieke opvatting uitkomen spreekt boekdelen. Nog afgezien van alle gruwelijkheden die het leger op de Papua’s loslaat. De internationale mensenrechtenorganisaties trekken al jaren aan de bel dat het afgelopen moet zijn met deze schendingen. Hun oproepen lijken aan dovemansoren gericht. Nederland laat nu een kans liggen en beloont Indonesië voor slecht gedrag.

Geplaatst op: 5-10-2011 12:25   Laatst gewijzigd: 7-10-2011 18:02

» Lees volledige artikelPersverklaring RMS regering over geweld op de Molukken

Lees de verklaring van de RMS regering in ballingschap over het recente geweld op de Molukken.

Geplaatst op: 13-9-2011 16:55   Laatst gewijzigd: 13-9-2011 17:00

» Lees volledige artikel
<< Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende >>
Delen |
Go to top