Facebook
NederlandsEnglishMelajuIndonesia
Delen |

Actie Fonds Perdjuangan RMS

De notitie van Dr. Eric de Brabandere “Het Voortbestaan van de Republik Maluku Selatan (RMS) onder het Internationaal Recht” is in het Nederlands en Bahasa Indonesia verkrijgbaar.
De notitie van Dr. Noelle Higgins “Opinion on the status of the RMS” is verkrijgbaar in het Engels en Nederlands.

Deze voor de RMS-strijd belangrijke notities zijn bij het Fonds Perdjuangan RMS te bestellen en kosten € 20,00 per stuk, inclusief verzendkosten. Als u meerdere exemplaren afneemt krijgt u een korting van € 2,50 voor elk extra exemplaar. Om te bestellen, stuurt u een e-mail naar fonds_perdjuangan_rms@yahoo.com.

De RMS-regering heeft ten behoeve van het Hoger Beroep de beide experts op het terrein van het Internationaal Recht gevraagd een wetenschappelijke en juridische notitie te schrijven over de RMS.  Dr. Eric De Brabandere is Universitair Hoofddocent verbonden aan het Grotius Centre for International Studies Universiteit Leiden. Dr. Noelle Higgins is verbonden aan the School of Law and Government van de Dublin City University.

De experts hebben de onderstaande vragen beantwoord:

“Bestaat de RMS als staat anno 2011 nog voort ondanks het feit dat de RMS niet wordt erkend door de internationale gemeenschap?”  en de vraag  “Bestaat de RMS als staat nog voort alhoewel de RMS- regering geen effectief gezag in Maluku kan uitoefenen?”

Beide experts beantwoorden deze vragen positief. Daarnaast trekken de experts belangrijke conclusies. Een aantal daarvan zijn:

  • De RMS is als Staat rechtmatig tot stand gekomen;
  • De RMS is in strijd met de regels van het Internationaal Recht door de Republik Indonesia geannexeerd;
  • De RMS is geen separatistische beweging, maar een Soevereine Staat;
  • De RMS bestaat als Staat anno 2011 nog steeds voort;
  • De RMS regering in ballingschap is de legitieme regering van de RMS.

 

 

 

 

Delen |
Go to top