Facebook
NederlandsEnglishMelajuIndonesia
Delen |
Zoeken:


Bijwonen rechtszaak Staat der Nederlanden vs. RMS

Maandag 10 oktober dient bij het Gerechtshof van Den Haag het Hoger Beroep tussen de Nederlandse Staat en de Zuid-Molukse regering in ballingschap. De Nederlandse staat wil van de rechter gedaan krijgen dat de RMS-regering als procespartij niet-ontvankelijk wordt verklaard.

Het gerechtsgebouw, ook wel Paleis van Justitie genoemd, is een openbaar gebouw. De zitting is dan ook openbaar en voor een ieder toegankelijk. Hieronder vindt u alle informatie benodigd om de zitting bij te kunnen wonen.

» Download

Informatie Hoger Beroep, routebeschrijving en huisregels Gerechtshof

Zie ook de gemaakte flyers met betrekking tot de rechtzaak


Geplaatst op: 7-10-2011 13:02   Laatst gewijzigd: 22-10-2011 15:29

» Lees volledige artikelBevestiging legitimiteit RMS door onafhankelijke rechtsgeleerden

Op verzoek van de RMS-regering hebben twee onafhankelijke rechtsgeleerden een deskundig oordeel gegeven over de RMS als staat en de RMS-regering in ballingschap als de officiële regering van de RMS. De RMS-regering zet deze notities niet alleen in bij het aankomende kort geding, maar deelt deze ook graag met het hele Molukse volk: de legitimiteit van de RMS is onomstotelijk.

 

Met dank aan Noelle Higgins B.A; H. Dip in Ed.; M.A; LL.M; Ph.D (School of Law and Government, Dublin City University Ireland) en dr. Eric de Brabandere (Grotius Centre for International Legal Studies Universiteit Leiden).

De conclusies van de notities zijn ter beschikking gesteld voor download in .pdf formaat, klik hieronder op 'lees volledig artikel' om de conclusies te downloaden.

Geplaatst op: 5-10-2011 20:00   Laatst gewijzigd: 22-10-2011 15:28

» Lees volledige artikelDruk bezochte spoedbijeenkomst: verontwaardiging, vertrouwen en strijdvaardigheid

 

 

Afgelopen zaterdag 1 oktober organiseerde de RMS-regering een voorlichtingsbijeenkomst over het Hoger Beroep dat op maandag 10 oktober in het Gerechtshof Den Haag plaatsvindt.

Ondanks de late bekendmaking van de bijeenkomst was de opkomst bijzonder groot. Molukkers en belangstellenden uit het hele land waren naar Bovensmilde afgereisd om door de RMS-regering te worden geïnformeerd.

De verontwaardiging over het doel van de Nederlandse Staat de RMS door de rechter als procespartij niet ontvankelijk te laten verklaren zette bij de aanwezigen veel kwaad bloed. Dit voornemen werd al geuit in de “geheime notitie” van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, die eind vorig jaar uitlekte.

Geplaatst op: 5-10-2011 09:07   Laatst gewijzigd: 22-10-2011 13:51

» Lees volledige artikelNederlandse Staat voert rechtszaak tegen de RMS

Zaterdag 1 oktober 2011wordt in stichting Molo-Oekoe aan de Jasmijnstraat 26 in Bovensmilde een Spoedbijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst in Bovensmilde begint om 15:30 uur en duurt tot uiterlijk 17:30 uur. Hiervoor willen we u graag uitnodigen.

De Staat der Nederlanden gaat op 10 oktober in Hoger Beroep tegen het vonnis van de twee Kort Gedingen die de RMS-regering vorig jaar oktober en november heeft gevoerd. In Kort Geding eiste de RMS-regering de arrestatie van de Indonesische president Yudhoyono en oud-minister van Buitenlandse Zaken Wirajuda. De rechter wees de beide vorderingen van de RMS-regering af. De rechtszaak was voor Yudhoyono een reden om zijn staatsbezoek aan Nederland af te zeggen.

Geplaatst op: 29-9-2011 05:02   Laatst gewijzigd: 22-10-2011 13:52

» Lees volledige artikelPersverklaring RMS regering over geweld op de Molukken

Amsterdam, 13 september 2011

 

Met grote zorg en ongerustheid heeft de Zuid-Molukse regering in ballingschap kennis genomen van de nieuwe gewelddadigheden die de afgelopen dagen op enkele locaties in de stad Ambon hebben plaatsgevonden.

Op basis van de eerste rapportages die ons hebben bereikt over de aanleiding van de huidige problemen hebben wij het volgende beeld: naar het zich laat aanzien is een noodlottig verkeersongeval van een ojek-rijder in een Christelijke wijk afgelopen zondag 11 september door sommigen in zijn geloofsgemeenschap verkeerd geïnterpreteerd en weer door anderen van buiten de Molukken misbruikt om een negatieve sfeer te creëren. Dit heeft geleid tot de huidige gespannen situatie. Inmiddels zijn enkele doden en (zwaar-) gewonden te betreuren, zijn er enkele woningen en voertuigen in brand gestoken.

Geplaatst op: 13-9-2011 16:44   Laatst gewijzigd: 13-9-2011 17:03

» Lees volledige artikel
<< Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Volgende >>
Delen |
Go to top