Facebook
NederlandsEnglishMelajuIndonesia
» Ga terug
Delen |


Terugblik Hari Proklamasi 25 april 2015

Terugblik 25 april-viering

65 jaar RMS te Apeldoorn

 

Met een dankbaar en tevreden gevoel kijkt de RMS-regering terug op een waardige en geslaagde viering in Apeldoorn van de 65e verjaardag van de Republik Maluku Selatan. Wij hopen dat het ook voor velen van u mag gelden die aanwezig waren.

Over het algemeen genomen horen wij niets anders dan positieve geluiden over de verschillende onderdelen van het programma. Uit de vele warme reacties op de plechtige openingsceremonie in het bijzonder, zowel het adatgedeelte als het religieuze gedeelte door de imam en de predikant en de drie zangeressen met hun religieuze liederen, begrijpen wij dat dit veel mensen diep heeft geraakt. De rode lijn die voor iedereen zichtbaar was, is het ingezette proces van herstel in onze onderlinge relaties: tussen Keiezen en de overige Zuid-Molukkers en tussen christenen en islamieten. Dit alles is cruciaal voor onze strijd.

Wij hopen dat de informatie die u is getoond middels de twee videofragmenten u een nog beter beeld heeft gegeven dat RMS-regering de afgelopen jaren keihard heeft gewerkt binnen de gegeven mogelijkheden die er zijn. Wij zouden nog veel meer kunnen en willen doen indien deze mogelijkheden, met de hulp van u allen, verruimd worden. Uw positieve en warme reacties op de twee vertoonde video’s stemmen ons tot hoop.

Met blijdschap constateren wij dat de opkomst in Apeldoorn de laatste jaren met de dag een stijgende lijn vertoont. Dit is voor ons een eerste indicatie dat de interesse en het vertrouwen langzaam maar zeker ook toeneemt. Gisteren was de opkomst boven verwachting. De schattingen lopen uiteen, maar er waren zeker bijna twee keer zoveel mensen.

Uw aanwezigheid in Apeldoorn stellen wij zeer op prijs en is goed voor de strijd. Wij spreken de hoop uit dat u volgend jaar weer in grote getale te mogen begroeten.

Wij sluiten deze korte verklaring af met u te groeten met onze strijdkreet:

MENA!!!

De regering in ballingschap van de Republik Maluku Selatan

 

» Download

Geplaatst op: 27-4-2015 14:34   Laatst gewijzigd: 27-4-2015 14:39

Delen |
Go to top