Facebook
NederlandsEnglishMelajuIndonesia
Delen |
Zoeken:


Verklaring van de RMS-regering

Op zondag 19 januari heeft een gesprek plaatsgevonden tussen een vertegenwoordiging van de RMS regering o.l.v. President J.G. Wattilete en de heren J. Beckers, J. Ririmasse en mevrouw N. Lumalessil. Laatstgenoemden zijn de samenstellers van “Air mata kebenaran”, het rapport over het drama bij De Punt (1977).

Het gesprek ging over hun onderzoek en de verschillende reacties die het heeft losgemaakt in de media, in Den Haag en binnen de Zuid-Molukse gemeenschap in Nederland.

 

Het gesprek is in een goede sfeer verlopen. Zaken die in het (recente) verleden onnodig tot misverstanden hebben geleid zijn uit de wereld geholpen. Beide partijen hebben uitgesproken elkaars taken en verantwoordelijkheden te respecteren en elkaar in de toekomst, wanneer dat nodig is, onderling te informeren.  

 

Amsterdam 3 februari 2014

 

Portefeuille Voorlichting
Republik Maluku Selatan

Geplaatst op: 5-2-2014 00:04   Laatst gewijzigd: 5-2-2014 00:11

» Lees volledige artikelComitè 11 juni: 'Schandelijk, ongepast en schandalig'

Op maandag 11 juni a.s. vindt op de begraafplaats de Boskamp te  Assen de herdenking plaats van de zes Molukse actievoerdersdie in 1977 bij de bestorming van de trein bij de Punt door mariniers werden doodgeschoten, nu  precies 35 jaar geleden. Een verstild moment in de geschiedenis van het Zuidmolukse volk in zijn strijd om vrijheid en het terugkrijgen van zijn zelfbeschikking.

De Zuidmolukse jongeren die 35 jaar geleden de acties uitvoerden deden dat om aandacht te krijgen voor een rechtmatige zaak. Een wanhoopsdaad omdat de Nederlandse regering niet wilde luisteren naar de argumenten van de Zuidmolukse regering in ballingschap en de Molukse bevolking in Nederland.  Bovendien werd de RMS- strijd door de Nederlandse regering afgedaan als een fantoom en een droom, een streven naar vrijheid dat maar snel moest worden vergeten. Deze opvattingen zetten veel kwaad bloed onder de Molukse bevolking.

De Zuidmolukse regering, die in de herdenking en het programma participeert, legt maandag in Bovensmilde een statement af.

...

Geplaatst op: 7-6-2012 12:26   Laatst gewijzigd: 7-6-2012 12:56

» Lees volledige artikelRMS-regering overweegt juridische stappen tegen Shell

Op donderdag 29 maart 2012 bieden vertegenwoordigers van de RMS-regering in ballingsschap een petitie aan in het hoofdkantoor van de Royal Dutch Shell te Den Haag. De RMS maakt bezwaar tegen de handelwijze van de Shell bij het Masela gaswinningsproject in de Molukse Arafura zee. De RMS-regering is van oordeel dat de afspraken die Indonesië met Shell en de overige deelnemende bedrijven heeft gemaakt onrechtmatig zijn.

Geplaatst op: 29-3-2012 13:39   Laatst gewijzigd: 29-3-2012 13:44

» Lees volledige artikelRMS-regering wel degelijk procespartij

PERSBERICHT

Vanmorgen heeft het gerechtshof in Den Haag uitspraak gedaan in het hoger beroep van de RMS tegen de Nederlandse Staat dat op 10 oktober van dit jaar diende.

Het was te verwachten dat het gerechtshof de in het kort geding naar voren gebrachte eisen van de RMS in hoger beroep zou afwijzen. Daar ging het wat betreft de RMS-regering in ballingschap al lang niet meer om. De Nederlandse Staat heeft van de rechter een uitspraak willen krijgen over de niet-ontvankelijkheid van de RMS. De RMS stelt vast dat de Nederlandse Staat in deze opzet niet is geslaagd.

Geplaatst op: 22-11-2011 13:33   Laatst gewijzigd: 22-11-2011 14:36

» Lees volledige artikelHoger beroep is frontale aanval op de RMS

PERSBERICHT

Experts bevestigen rechtmatigheid van RMS en haar regering

Maandag 10 oktober dient bij het Gerechtshof van Den Haag het Hoger Beroep tussen de Nederlandse Staat en de Zuid-Molukse regering in ballingschap. De Nederlandse Staat wil van de rechter gedaan krijgen dat de regering van de Republik Maluku Selatan (RMS) als procespartij niet-ontvankelijk wordt verklaard. Volgens de Nederlandse Staat is de RMS-regering in ballingschap illegaal, omdat met de executie van de tweede president mr. Chris Soumokil in 1966 de RMS is opgehouden te bestaan.

Als de Nederlandse Staat haar zin krijgt wordt de RMS-regering in ballingschap een belangrijk democratisch rechtsmiddel ontnomen. Bovendien beschouwt de RMS-regering de opstelling van de Nederlandse Staat als een frontale aanval op de RMS.

Geplaatst op: 6-10-2011 16:27   Laatst gewijzigd: 22-11-2011 14:14

» Lees volledige artikel
<< Vorige | 1 | 2 | Volgende >>
Delen |
Go to top