Facebook
NederlandsEnglishMelajuIndonesia
Delen |
Zoeken:


Nederlandse Staat voert rechtszaak tegen de RMS

PERSBERICHT

Maandag 10 oktober dient bij het Gerechtshof van Den Haag het Hoger Beroep tussen de Nederlandse Staat en de Zuid-Molukse regering in ballingschap. De Nederlandse staat wil van de rechter gedaan krijgen dat de RMS-regering als procespartij niet-ontvankelijk wordt verklaard.

Het Hoger Beroep is ingesteld na de twee Kort Gedingen die de RMS-regering vorig jaar oktober en november heeft gevoerd. In Kort Geding eiste de RMS-regering de arrestatie van de Indonesische president Yudhoyono en Wirajuda, oud-minister van Buitenlandse Zaken, op grond van grove schendingen van de mensenrechten op de Molukken. De rechter wees de beide vorderingen van de RMS-regering af. Het Kort Geding was voor Yudhoyono wel een reden om zijn staatsbezoek aan Nederland af te zeggen. 

Geplaatst op: 5-10-2011 07:50   Laatst gewijzigd: 22-11-2011 14:15

» Lees volledige artikelRMS viert 61 jarig bestaan in Apeldoorn

PERSBERICHT

Op maandag 25 april wordt in het Congrescentrum Orpheus te Apeldoorn gevierd dat 61 jaar geleden op Ambon de Zuidmolukse Republiek werd uitgeroepen. Er worden meer dan 2500 Molukkers verwacht.

Een jaar na de installatie van mr. John Wattilete als de vijfde president van de Republiek Maluku Selatan kan worden vastgesteld dat de strijd voor de onafhankelijkheid van de RMS in de lift zit. Onder de Molukse jongeren neemt het enthousiasme en de aanhang van de RMS toe. Wattilete wordt alom geprezen om zijn dadendrang en nieuwe aanpak.

Geplaatst op: 25-4-2011 00:35   Laatst gewijzigd: 22-11-2011 14:15

» Lees volledige artikelGiovanni van Bronckhorst geen onderdeel van “Indonesia, Tanah Air Beta”

PERSBERICHT

De berichten, die Indonesische overheidsfunctionarissen via de Indonesische media hebben verspreid, inhoudende dat Giovanni van Bronckhorst deel uit zal maken van een voetbaltour genaamd “Indonesia Tanah Air Beta” (Indonesië is mijn vaderland)  zijn volstrekt onwaar. Ook heeft de reis van Giovanni van Bronckhorst volgens zijn zeggen niet op andere wijze te maken met de voornoemde voetbaltour,  waaraan 20 andere Molukse voetballers deelnemen. Evenmin maakt hij deel uit van dit zogenaamde team “Jong Indonesia”.  Dit heeft Giovanni van Bronckhorst nadrukkelijk verklaard in een persoonlijk gesprek met mr. J.G. Wattilete, president van de regering in ballingschap van de Republiek der Zuid-Molukken.

Geplaatst op: 15-3-2011 17:45   Laatst gewijzigd: 22-11-2011 14:15

» Lees volledige artikelIndonesië misbruikt Giovanni van Bronckhorst

PERSBERICHT 

De RMS-regering publiceert vandaag een open brief waarin Molukse profvoetballers worden opgeroepen geen medewerking te verlenen aan Indonesische propaganda. De RMS-regering doet in een open brief een moreel appel om zich kritisch op te stellen vanwege de schendingen van de mensenrechten van de negentig Molukse politieke gevangenen. Het appel is vooral gericht aan Giovanni van Bronckhorst, de oud aanvoerder van het Nederlands elftal. Van Bronckhorst vertrekt deze week naar Indonesië en zal in Jakarta worden ontvangen door de Indonesische president Yudhoyono.

Geplaatst op: 8-3-2011 15:45   Laatst gewijzigd: 22-11-2011 14:15

» Lees volledige artikelGeheime notitie: Nederlandse regering schendt bewust mensenrechten

PERSBERICHT

De Nederlandse regering schendt willens en wetens de mensenrechten. Dit blijkt uit een geheime notitie van het ministerie van Buitenlandse Zaken van december 2010, die in handen is gevallen van KRO Reporter en het NRC. De Nederlandse regering kondigt in deze notitie een aantal maatregelen aan om de onafhankelijke rechter te verhinderen uitspraken te doen over de mensenrechten-schendingen in de Molukken.

Geplaatst op: 26-1-2011 14:30   Laatst gewijzigd: 22-11-2011 14:16

» Lees volledige artikel
<< Vorige | 1 | 2 | Volgende >>
Delen |
Go to top