Facebook
NederlandsEnglishMelajuIndonesia
Delen |
Zoeken:


Een historische ontwikkeling

De RMS-strijd is een nieuwe en belangrijke fase binnengetreden.

 

In december 2011 heeft een geheime en historische ontmoeting plaatsgevonden tussen de president van de RMS en de gouverneur van de Molukken, Karel Ralahalu. Het belangrijkste onderwerp van deze ontmoeting was de zorg en betrokkenheid van beide partijen als Molukkers betreffende het lot van hun volk, het Moluks volk.

25 april 2013: Pidato President mr. J.G. Wattilete Beta Maluku, Mau Madju

Beide partijen zijn van mening dat het met het lot van Maluku op deze manier niet verder kan: Maluku is zeer rijk aan grondstoffen, maar binnen de eenheidsstaat Republik Indonesia behoort Maluku tot de twee armste provincies. Dit is volstrekt onlogisch.

In een vervolgontmoeting heeft een delegatie van de RMS-regering het gesprek voortgezet met een delegatie van Islamitische en Christelijke Molukkers uit Ambon. Beide delegaties kwamen overeen om gezamenlijk in Ambon een seminar te organiseren over de toekomst van Maluku met als thema: "Beta Maluku, Mau Madju" ("Ik Maluku, Ik Wil Vooruitkomen").

Gouverneur Maluku: Karel Ralahalu Kuala Lumpur, december 2011: een ontmoeting tussen RMS-president Wattilete en gouverneur Karel Ralahalu

Het is de bedoeling dat tijdens dit seminar alle onderwerpen die betrekking hebben op het lot, de geschiedenis en de toekomst van Maluku openhartig aan de orde komen zonder voorwaarden vooraf. Beide partijen kwamen ook overeen dat het van groot belang was om de RMS te ontdoen van het stigma dat zij een separatistische beweging zou zijn, omdat de RMS niet een separatistische beweging is maar -volkenrechtelijk gezien- een legale staat.

De RMS-regering zal aan dit seminar deelnemen dat binnen 6 maanden zal moeten plaatsvinden. Gouverneur Ralahalu heeft zijn bereidheid uitgesproken om het seminar officieel te openen.

Geplaatst op: 8-5-2013 01:05   Laatst gewijzigd: 8-5-2013 01:48

» Lees volledige artikelFlyermateriaal uitbuiting Masela

Op donderdag 29 maart 2012 bieden vertegenwoordigers van de RMS-regering in ballingsschap een petitie aan in het hoofdkantoor van de Royal Dutch Shell te Den Haag. De RMS maakt bezwaar tegen de handelwijze van de Shell bij het Masela gaswinningsproject in de Molukse Arafura zee. De RMS-regering is van oordeel dat de afspraken die Indonesië met Shell en de overige deelnemende bedrijven heeft gemaakt onrechtmatig zijn.

Geplaatst op: 29-3-2012 13:49   Laatst gewijzigd: 29-3-2012 14:01

» Lees volledige artikelFlyermateriaal rechtszaak Staat der Nederlanden vs RMS

Aanstaande maandag 10 oktober dient bij het Gerechtshof van Den Haag het Hoger Beroep tussen de Nederlandse Staat en de Zuid-Molukse regering in ballingschap. De Nederlandse staat wil van de rechter gedaan krijgen dat de RMS-regering als procespartij niet-ontvankelijk wordt verklaard.

 

 

Als de Nederlandse Staat haar zin krijgt wordt de RMS-regering in ballingschap een belangrijk democratisch rechtsmiddel ontnomen. Bovendien beschouwt de RMS-regering de opstelling van de Nederlandse Staat als een frontale aanval op de RMS.

Er zijn enkele flyers opgesteld die de Molukse zaak en de rechtszaak van maandag, puntsgewijs uitleggen. Het is van belang dat de Nederlandse bevolking op de hoogte is van de dubieuze zetten van haar regering, opdat zij haar ter verantwoording kan roepen. Wij roepen alle betrokkenen op om deze flyers te vermenigvuldigen en te verspreiden, in het speciaal de mensen die besluiten om de openbare zitting van maandag a.s. bij te wonen in Den Haag.

Klik op de miniatuurversies van de flyers om ze te downloaden als .pdf bestand

 

      

Geplaatst op: 7-10-2011 18:41   Laatst gewijzigd: 29-3-2012 14:05

» Lees volledige artikel
<< Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende >>
Delen |
Go to top