69e viering Proclamatie RMS in Theater Orpheus

23 april 2019

De 69ste viering van de Proclamatie van de Republiek der Zuid Molukken vindt plaats in Theater Orpheus te Apeldoorn.

Het Nationaal Comité en een lid van de RMS regering hebben afgelopen zaterdag met Theater Orpheus overleg gehad om de viering naar wens te laten verlopen. Van Theater Orpheus krijgt het Nationaal Comité de volledige medewerking en wordt de benodigde inzet geleverd om de RMS proclamatiedag een succes te laten worden.

Voor de RMS regering wordt hiermee een streep gezet onder de recente geschiedenis en richten we ons op de toekomst en zaken die van werkelijk belang zijn voor het terugkrijgen van de soevereiniteit van de Zuid-Molukse Republiek , die op 25 april 1950 te Ambon werd uitgeroepen.

De RMS regering roept de Molukse samenleving op van onze 69ste viering van de Proclamatie een feest te maken en een bijdrage te leveren aan de waardigheid die hierbij past.

Mede namens de RMS regering en de staf wens ik u een plezierige maar bovenal feestelijke dag toe.

 

 

Namens de RMS regering

Mr. J.G. Wattilete
President

Theater Orpheus is geopend vanaf 10.00 uur. Het officiële deel van het programma vindt plaats in de Hanoszaal, begint om 12.00 uur en eindigt om 13.30 uur. Het informele deel van het programma wordt in de Hanoszaal en de Altioszaal voortgezet met optredens van dans- en muziekgroepen en er is een workshop van de RMS regering. De feestelijke dag eindigt om 18.30 uur waarna we huiswaarts keren.

Bekendmaking 69e viering Proclamatie RMS in Theater Orpheus (PDF)