Overlijden Herman (Emang) Zefnath Tahapary

29 maart 2022

Herman (Emang) Zefnath Tahapary
* 28-01-1948 Akoon (Nusalaut) † 28-03-2022 Assen

Maandag 28 maart overleed in zijn woonplaats Assen de heer Herman (Emang) Zefnath Tahapary. Hij werd twee maanden geleden 74 jaar.

Het onverwachte overlijden van bung Emang heeft ons bijzonder getroffen. De heer Tahapary maakte jarenlang deel uit van het Nationaal Comité dat in opdracht van de RMS-regering in ballingschap verantwoordelijk is voor de organisatie van de landelijke viering van onze Onafhankelijkheidsdag.

Ook nam de heer Tahapary zitting in het Regionaal Comité 11 juni, waarin hij met name belast was met de organisatie en uitvoering van het Protocol Kranslegging en Herdenking bij het monument Lawa Mena Hau Lala op begraafplaats de Boskamp in Assen.

Eind vorige maand had hij het coördinatieteam laten weten zich vanwege zijn fysieke gesteldheid uit het Regionaal Comité terug te moeten trekken. Zijn korte e-mail afsluitend met ….. Hormate Emang …. Mena.!!!! Niemand vermoedde dat dit zijn laatste bericht zou zijn.

We kijken met grote dankbaarheid terug op zijn onvermoeibare inzet, onverminderde betrokkenheid en vasthoudende gedrevenheid, waarin hij in communicatieve zin rechtstreeks en onomwonden kon zijn maar altijd gericht op het bereiken van ons gezamenlijke doel.

Bung Emang laat een echtgenote, een zoon en schoondochter en een kleinkind achter. Wij willen hen en de overige familie en vrienden van bung Emang Tahapary condoleren met zijn heengaan en veel sterkte toewensen bij het dragen van dit verlies.

RMS-Regering in ballingschap 

Namens deze
Mr. J.G. Wattilete
President