Drs. Bram Latumahina nieuwe minister in de RMS-regering

24 april 2024

De heer drs. A.A. (Bram) Latumahina (1957, Randwijk) wordt op 25 april 2024 benoemd als Minister in de RMS-regering in ballingschap.

Bram Latumahina is in de Molukse gemeenschap geen onbekende. De afgelopen zeven jaar heeft Bram Latumahina drie boeken geschreven die gaan over het Molukker-zijn. De psyche van het ik is voor hem geen onbekend terrein. Als praktiserend gezondheidszorgpsycholoog is dat natuurlijk niet vreemd. Twee jaar terug is hij in Tiel een Molukse Poli gestart en houdt Bram zich bezig met PTSS en de impact daarvan op de volgende generaties.

Ook op de social media laat Bram Latumahina van zich horen, maar alleen als de maat te vol raakt. Dan kun je kennismaken met zijn loepzuivere en haarscherpe analyses en doorgronden hoe de wereld, met name die op de Molukken, in elkaar zit en welk spel er gespeeld wordt.

Bram Latumahina is geboren in een RMS-nest. Zijn vader was voorzitter van de wijkraad. Na zijn dood zette zijn moeder het werk van zijn vader voort. Ook Bram was in die jaren actief en bekleedde diverse functies binnen de Molukse gemeenschap en organisaties in Tiel.