Viering Hari Proklamasi Republik Maluku Selatan 25 april 2020

14 maart 2020

Viering van de Proclamatie van de Republiek der Zuid-Molukken in Congrescentrum RAI Amsterdam

Op zaterdag 25 april 2020 viert het Zuid-Molukse volk de totstandkoming van de Republiek der Zuid-Molukken, die dit jaar 70 jaar geleden op Ambon werd uitgeroepen.

De lustrumviering van de Republik Maluku Selatan vindt plaats in het congrescentrum RAI Amsterdam.
Het congrescentrum aan het Europlein 24 in Amsterdam beschikt over een groot aantal parkeerplaatsen en is gemakkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar.

De RMS-regering betreurt dat zij moet twijfelen aan de oprechte bedoelingen (de oprechtheid van de argumenten) van theater Orpheus in Apeldoorn om dit jaar zijn deuren voor ons gesloten te houden. Hierover is het laatste woord nog niet gezegd.

De RMS-regering is daarentegen bijzonder verheugd dat de directie van het RAI Congrescentrum ons met groot genoegen wil ontvangen en gastheer wil zijn voor de Molukse gemeenschap om de gezamenlijke viering van onze Onafhankelijkheid mogelijk te maken.

Het Nationaal Comité is al geruime tijd bezig met het treffen van de voorbereidingen en de invulling van het programma van de lustrumviering. Hierover wordt binnenkort meer bekend gemaakt.
Het programma van de viering begint om 11:00 uur, dat is een uur vroeger dan in de voorgaande jaren. Het congrescentrum is geopend vanaf 10:00 uur. 

Corona

De RMS-regering maakt zich evenals een ieder in Nederland en daarbuiten grote zorgen over de verdere verspreiding van het Coronavirus.
Afhankelijk van de maatregelen van de Nederlandse Overheid, die zijn en mogelijk nog worden getroffen en ten tijde van de viering van kracht zijn, zullen wij u nader informeren. Wij willen u nadrukkelijk verzoeken de berichtgeving hierover te volgen.

viering.hariproklamasi.25042020.pdf