Facebook
NederlandsEnglishMelajuIndonesia
Delen |
Zoeken:


Foto-impressie Hari Proklamasi 25 april 2015

 

Geplaatst op: 27-4-2015 15:12   Laatst gewijzigd: 27-4-2015 15:59

» Lees volledige artikelTerugblik Hari Proklamasi 25 april 2015

 

Terugblik 25 april-viering

65 jaar RMS te Apeldoorn

 

Met een dankbaar en tevreden gevoel kijkt de RMS-regering terug op een waardige en geslaagde viering in Apeldoorn van de 65e verjaardag van de Republik Maluku Selatan. Wij hopen dat het ook voor velen van u mag gelden die aanwezig waren.

Over het algemeen genomen horen wij niets anders dan positieve geluiden over de verschillende onderdelen van het programma. Uit de vele warme reacties op de plechtige openingsceremonie in het bijzonder, zowel het adatgedeelte als het religieuze gedeelte door de imam en de predikant en de drie zangeressen met hun religieuze liederen, begrijpen wij dat dit veel mensen diep heeft geraakt. De rode lijn die voor iedereen zichtbaar was, is het ingezette proces van herstel in onze onderlinge relaties: tussen Keiezen en de overige Zuid-Molukkers en tussen christenen en islamieten. Dit alles is cruciaal voor onze strijd.

Wij hopen dat de informatie die u is getoond middels de twee videofragmenten u een nog beter beeld heeft gegeven dat RMS-regering de afgelopen jaren keihard heeft gewerkt binnen de gegeven mogelijkheden die er zijn. Wij zouden nog veel meer kunnen en willen doen indien deze mogelijkheden, met de hulp van u allen, verruimd worden. Uw positieve en warme reacties op de twee vertoonde video’s stemmen ons tot hoop.

Met blijdschap constateren wij dat de opkomst in Apeldoorn de laatste jaren met de dag een stijgende lijn vertoont. Dit is voor ons een eerste indicatie dat de interesse en het vertrouwen langzaam maar zeker ook toeneemt. Gisteren was de opkomst boven verwachting. De schattingen lopen uiteen, maar er waren zeker bijna twee keer zoveel mensen.

Uw aanwezigheid in Apeldoorn stellen wij zeer op prijs en is goed voor de strijd. Wij spreken de hoop uit dat u volgend jaar weer in grote getale te mogen begroeten.

Wij sluiten deze korte verklaring af met u te groeten met onze strijdkreet:

MENA!!!

De regering in ballingschap van de Republik Maluku Selatan

 

» Download

Geplaatst op: 27-4-2015 14:34   Laatst gewijzigd: 27-4-2015 14:39

» Lees volledige artikelPesawat Batik Air Diteror Bom, Penumpang Dievakuasi di Makassar (kompas.com)

Pesawat Batik Air dari Ambon tujuan Jakarta mendapat teror bom lewat pesan singkat yang diterima oleh petugas menara ATC di Ambon. Akibatnya, pesawat terpaksa mendarat darurat di Bandara Internasional Sultan Hasanuddin Makassar, Jumat (17/4/2015) sekitar pukul 07.20 Wita.

Berdasarkan informasi yang diperoleh, pesan ancaman bom tersebut diterima petugas menara ATC di Ambon pada pukul 07.05 Wita. Akhirnya, pesawat mendarat darurat di Makassar.

"Memang benar ada teror bom, kami sementara evakuasi penumpang," ujar staf Humas Angkasa Pura 1 Makassar, Rio, yang dikonfirmasi Kompas.com via telepon, Jumat.

Pihak bandara segera melaporkan teror bom tersebut ke polisi. Sambil menunggu tim Gegana Brimob Polda Sulsel, semua penumpang pesawat langsung dievakuasi.

Geplaatst op: 18-4-2015 17:28   Laatst gewijzigd: 18-4-2015 17:31

» Lees volledige artikelProgramma Hari Proklamasi 25.04.15

 

 

 

Atjara perajaan dan peringatan 65 tahun proklamasi RMS / Programma viering en herdenking 65 jaar proclamatie RMS di / te Apeldoorn

 

 

Voorwoord

Op 29 december 1949 droeg Nederland de soevereiniteit over aan de Verenigde Staten van Indonesië. Maar toen Soekarno op 25 februari 1950 deze Republik Indonesia Serikat (RIS) liquideerde, riep de Regering der Zuid-Molukken op 25 april 1950 op Ambon o.l.v. J.H. Manuhutu en A. Wairisal de Republiek der Zuid-Molukken uit. De proclamatie geschiedde geheel volgens de RTC-accoorden.

Op 25 april 2015 zal de aanstaande viering dan ook in het teken staan van 65 jaar proclamatie van de RMS. Als thema voor de aanstaande viering en herdenking is als titel gekozen……..

 

“Terugblikken om stappen vooruit te zetten” / ”Melihat kembali untuk bergerak madju

 

Er zal niet in een breed historisch perspectief teruggeblikt worden in de RMS geschiedenis en de ontwikkelingen hier in Nederland. Er zal, naast dat kort teruggeblikt wordt op de recente ontwikkelingen m.b.t. de invulling van de perdjuangan, vooral stilgestaan worden bij een niet onbelangrijk deel van de historie namelijk de betrokkenheid van de sukarela’s tijdens de RMS oorlog. En kijkend naar de toekomst, zal behalve dat hier in Nederland stappen vooruitgezet dienen te worden, ook in samenwerking met Maluku bepaald moeten worden hoe en op welke wijze een en ander vorm moet krijgen om Maluku meer in beweging te krijgen.

 

» Download

Geplaatst op: 18-4-2015 17:11   Laatst gewijzigd: 18-4-2015 17:17

» Lees volledige artikelFoto's donateurendag Fonds Perdjuangan RMS

Amersfoort, zaterdag 6 december 2014.

 

Werkgroep Moordrecht overhandigt de voorzitter van het Fonds Perdjuangan RMS  €1000,-, de opbrengst van de T shirt actie 'BETA MALUKU ... The Struggle goes on'.


Links de heer Hans Kastanja, rechts de voorzitter van het Fonds Perdjuangan RMS de heer J. Sahetapy

Geplaatst op: 11-12-2014 17:48   Laatst gewijzigd: 12-12-2014 14:18

» Lees volledige artikel
<< Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Volgende >>
Delen |
Go to top